Wersja archiwalna 2012-06-25 12:17:51
Nr sprawy: ZS EFS 0782.2.2012
Adres strony internetowej, na której Zamawiający udostępnia Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia: www.bip.powiatpultuski.pl
Pułtusk: Organizacja i przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych
Numer ogłoszenia: 218320 - 2012; data zamieszczenia: 25.06.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół im. B. Prusa w Pułtusku , ul. M. Konopnickiej 9, 06-100 Pułtusk, woj. mazowieckie, tel. 023 6925360, faks 023 6922242.
-
Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsbprus.beep.pl
-
Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa powiatowa jednostka organizacyjna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja i przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych dla uczestników projektu Profesjonalny pracownik gastronomii tj. organizacja kursu barmańskiego, stażu u szefa kuchni oraz warsztatów Gastronomia wczoraj i dziś. Wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwot określonych w art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od żądania wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
-
Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
-
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
-
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
-
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
-
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
-
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
-
oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
-
-
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
-
oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
-
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
-
inne dokumenty
Program warsztatów - załącznik nr 5 do SIWZ
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wykonawca zobowiązany jest do wypełnienia i złożenia: Ofertę - załącznik nr 1 do SIWZ. Każdy z Wykonawców zobowiązany jest do złożenia zaakcentowanego wzoru umowy, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych strony dopuszczają zmiany umowy w zakresie: 1) zmiany terminu wykonania usługi, której konieczność zaistniała wskutek okoliczności niemożliwych do przewidzenia w chwili zawarcia umowy, o czas wynikający z tych okoliczności, 2) zmiany obowiązujących przepisów prawa związanych z przedmiotowym zamówieniem, 3) ceny, w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT mającej wpływ na ceny, stawki i kwoty podatku VAT, 4) zmniejszenia ilości osób biorących udział w warsztatach, 5) zmiany wartości przedmiotowej umowy, wynikającej z okoliczności określonych w pkt 2)-4), proporcjonalnie o zakres tych zmian.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.starostwopultusk.bip.org.p
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego - ul. M. Konopnickiej 9, 06-100 Pułtusk - biuro projektu.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.07.2012 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego - ul. M. Konopnickiej 9, 06-100 Pułtusk - biuro projektu.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: w ramach projektu Profesjonalny pracownik gastronomii. Projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki - Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Organizacja i przeprowadzenie kursu barmańskiego.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cel warsztatów: Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie kursu barmańskiego I - go stopnia. Celem kursu jest zdobycie teoretycznej wiedzy i praktycznych umiejętności w zakresie barmaństwa. Liczba uczestników: 10 osób. Obowiązki prowadzącego kurs: 1)ogólna liczba godzin kursu dla uczestników projektu wynosi 40 godzin lekcyjnych - 30h praktyki i 10h teorii (1 godzina lekcyjna trwa 45 minut zegarowych), tj. 1 grupa po 10 osób x 40 h w okresie od lutego do czerwca 2013r. 2)zajęcia w ramach kursu realizowane będą w soboty w ramach 5 spotkań 3)opracowanie szczegółowego rozkładu (godzin) realizacji kursu, 4)opracowanie programu kursu. Ramowy program kursu powinien zawierać co najmniej: charakterystykę miejsca pracy, cechy idealnego barmana, postawa za barem, wizerunek, wyposażenie baru, organizacja miejsca pracy, higiena i estetyka pracy, charakterystyka produktu, popularne marki alkoholi świata i ich zastosowanie, sprzęt i przybory barowe, klasyfikacja szkła barowego, nalewanie piwa, zasady komponowania koktajli itp. Egzamin praktyczny i teoretyczny kończący się wydaniem certyfikatu. 5)zapewnienie baru, alkoholi, soków i innych niezbędnych artykułów do sporządzania napojów alkoholowych i bezalkoholowych 6)zapewnienie strojów ochronnych odpowiednio oznakowanych np. koszulek i zapasek. Wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwot określonych w art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.
-
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.
-
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Organizacja i przeprowadzenie stażu u szefa kuchni.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cel warsztatów: Nabycie i ćwiczenie umiejętności praktycznych z wybranych działów gastronomii np. obróbka wstępna i cieplna owoców morza, ryb, dziczyzny, mięs zwierząt rzeźnych, drobiu itp. Liczba uczestników: 10 osób. Obowiązki prowadzącego warsztaty: 1) ogólna liczba godzin warsztatów dla uczestników projektu wynosi 40 godzin lekcyjnych (1 godzina lekcyjna trwa 1 h zegarową), tj.2 grupy po5. osób x20 h w okresie od stycznia do lutego 2013r.(w okresie ferii zimowych) 2) opracowanie szczegółowego rozkładu (godzin) realizacji warsztatów, 3) opracowanie programu warsztatów. 4) wydanie certyfikatów Wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwot określonych w art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.
-
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.02.2013.
-
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Organizacja i przeprowadzenie warsztatów - gastronomia wczoraj i dziś.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cel warsztatów: Zajęcia mają na celu ukazanie różnic między kulinariami naszych babć a współczesną gastronomią, głównie kuchnię staropolską, wpływy kuchni obcych oraz współczesną restauracyjną, bankietową. Tematyka warsztatów: regionalne potrawy wigilijne, śliwka nie tylko w kompocie, kluch kluski kluseczki, owoce inaczej, dziczyzna, ryby, ciekawe sosy, garnirowanie potraw, przygotowanie dań pokazujących przyrost umiejętności dziewcząt i chłopców na zakończenie projektu Liczba uczestników: 40 osób. Obowiązki prowadzącego warsztaty: 1) ogólna liczba godzin warsztatów dla uczestników projektu wynosi 64 godzin lekcyjnych (1 godzina lekcyjna trwa 45 minut zegarowych), tj. 4 grup po 10 osób x 16 h w okresie od września 2012r. do czerwca 2013r. 2) opracowanie szczegółowego rozkładu (godzin) realizacji warsztatów, 3) opracowanie programu warsztatów. Wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwot określonych w art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.
-
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.
-
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
DYREKTOR
/-/ Dorota Orłowska
_________________________________________________________________________________________________
DOKUMENTY DO POBRANIA:
- Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia - pobierz
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Rzepkowski Grzegorz
- Data udostępnienia w BIP: 2012-06-25
- Informacja zaktualizowana przez: Rzepkowski Grzegorz
- Data ostatniej aktualizacji: 2012-06-25 12:17:51
- Liczba odsłon: 695
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: