Wersja archiwalna 2010-01-19 13:40:17

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do magazynu Domu Pomocy Społecznej w Obrytem.
Numer ogłoszenia: 15518 - 2010; data zamieszczenia: 19.01.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Obryte 188, 07-215 Obryte, woj. mazowieckie, tel. 0-29 7411080 w. 30, faks 0-29 7411080.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.bip.powiatpultuski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do magazynu Domu Pomocy Społecznej w Obrytem..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem truskawkowy 290g szt. 500 Dżem wiśniowy 290g szt. 500 Dżem morelowy 290g szt.100 Dżem porzeczkowy 290g szt. 200 Marmolada owocowa kg 20 Ogórki konserwowe 900g szt. 30 Groch dzielony kg 400 Fasola kg 500 Olej 1l szt.500 Olej wigilijny 0,25 l szt. 30 Masło roślinne kostka 250g kg 4000 Margaryna miękka500g szt.100 Masło śmietankowe 200g szt.100 Mleko 2% l 25000 Ser twarogowy kg 1200 Serki topione100g szt. 5000 Ser twardy kg 700 Jogurt owocowy 140g szt. 2000 Jogurt owocowy 400g szt. 300 Jogurt bez cukru 140g szt. 200 Jogurt bez cukru 400g szt. 500 Serki homogenizowane 140g szt. 200 Twarożki homogenizowane z dodatkami 140g szt. 200 Twarożki naturalne 140g szt. 100 Śmietana 30% do gotowania l 200 Śmietana 18% do gotowania l 800 Śmietanka do kawy szt. 20 Ryż łuskany kg 700 Mąka pszenna 500g kg2000 Kasza jęczmienna kg 50 Płatki owsiane kg 30 Kasza manna kg 200 Kasza gryczana kg 30 Cukier kg 5000 Cukier puder kg 150 Cukier waniliowy szt. 500 Proszek do pieczenia szt. 300 Makaron 1 kg kg 600 Herbata 90g szt. 2000 Herbata Lipton ekspresowa 100 szt. szt. 10 Kawa zbożowa 500g kg 100 Kawa Inka 150g szt. 100 Kawa naturalna 250g szt. 10 Kawa naturalna rozpuszczalna 200g szt. 10 Koncentrat pomidorowy 900g szt. 400 Kukurydza puszka 200 g. szt. 50 Musztarda stołowa 850g szt. 400 Chrzan 220g szt. 150 Fasola konserwowa 200g szt. 50 Ketchup 200g szt. 200 Ocet 0,5l szt. 150 Majonez sałatkowy 800g szt.350 Pieprz ziarnisty 20g szt.50 Pieprz mielony 20g szt. 800 Sól kg 1200 Ziele angielskie 25g szt.400 Vegeta 200g szt. 200 Degusta 200g szt. 200 Jarzynka 200g szt. 50 Delikat do mięsa 70g szt. 20 Liść laurowy szt. 400 Imbir 20g szt. 20 Gałka muszkatołowa 20g szt. 20 Przyprawa do ziemniaków szt.10 Syropy cukrowe 0,5 l szt. 1000 Miód sztuczny stały 370g szt. 400 Kakao 100 g. szt. 200 Majeranek 10g szt. 450 Galaretki owocowe 80g szt. 1500 Drożdże kg 200 Kwasek cytrynowy 20g szt. 800 Żelatyna 50g szt. 200 Mąka ziemniaczana 1 kg kg 200 Olejki- aromaty do ciast szt.400 Kaszka mleczna 230g szt.300 Śliwki suszone kg 10 Susz owocowy kg 10 Rodzynki 100g szt. 100 Budyń szt. 300 Kisiel szt.300 Konserwy rybne 320 g szt.500 Sok owocowy pomarańczowy 1,5l szt.30 Sok owocowy jabłkowy 1,5l szt. 30 Sok owocowy porzeczkowy 1,5l szt. 30 Sok wieloowocowy 1,5l szt. 20 Ananasy w puszce 400g szt. 50 Brzoskwinie w puszce 400g szt. 50 Groszek konserwowy 380g szt. 200 Ćwikła 290g szt.100 Papryka mielona 20g szt. 20 Biszkopty 150g szt. 200 Herbatniki 100g szt. 200 Płatki kukurydziane 250g szt. 50 Czekolady mleczne 100g szt. 400 Soda szt.50 Przyprawa do ciasta korzenna szt. 100 Kostki bulionowe180g szt.20 Napój niegazowany 2l szt. 200 Seler konserwowy szt. 20 Woda mineralna gazowana 1,5l szt. 200 Woda mineralna niegazowana 1,5l szt. 100 Przyprawa w płynie Maggi szt. 30 Mak niebieski kg 30 Ser feta szt. 10 Mieszanka wedlowska 350g szt. 270 Baton bajeczny szt. 270 Baton snikers szt.270 Herbatniki elitki szt. 20 Posypka do ciasta szt. 20 Wiórki kokosowe szt. 20 Orzech włoski 100g szt. 20 Płatki migdałowe 100g szt. 20 Mleko w proszku 500g szt. 20 Mleko skondensowane słodkie 350g szt.10 Śmietan fix szt. 20 Śmietana 36% 500g szt. 20 Napój gazowany 2l szt.20 Śnieżka szt. 30.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.90.00.00-7, 15.24.00.00-2, 15.33.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1)posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, 2)posiadania wiedzy i doświadczenia, 3)dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, 4)sytuacji ekonomicznej i finansowej. A. W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy niepodlegający wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp oraz spełniający warunki określone na podstawie art. 22 ust. 1 pkt 1-4. Podstawą oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu będą wymagane dokumenty i oświadczenia, o których mowa w pkt V 5.1, 5.2 Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. B. Ocena spełnienia warunków zostanie dokonana w systemie ,, spełnia - nie spełnia. C. Wykonawca, który nie spełnia wszystkich warunków zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta zostanie odrzucona , z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp. W celu wykazania spełnianie przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust 1 Zamawiający żąda następujących dokumentów. Aktualna decyzja lub zaświadczenie wydane przez właściwy organ inspekcji sanitarnej stwierdzające spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia w procesie produkcji lub obrocie oraz zapewnienie właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów ( wg obowiązujących przepisów prawa dotyczących warunków zdrowotnych, żywności i żywienia)..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełniania warunków określonych w art. 24 ust 1 pkt 1-9 ustawy Wykonawcy powinni przedłożyć niżej wymienione dokumenty. a) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust 1 pkt 1-4 ustawy Pzp ( Załącznik Nr 3 do SIWZ )- w oryginale. b) oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania ( Załącznik Nr 4 do SIWZ ) - w oryginale, c)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem składania ofert - w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. Na potwierdzenie spełniania warunków opisanych w pkt IV.1 SIWZ Wykonawcy powinni przedłożyć następujące dokumenty: a) Aktualna decyzja lub zaświadczenie wydane przez właściwy organ Inspekcji Sanitarnej stwierdzające spełnienie koniecznych wymagań do zapewnienia w procesie produkcji lub obrocie właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wg obowiązujących przepisów prawa dotyczących warunków zdrowotnych żywności i żywienia..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatpultuski.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Obryte 188 07-125 Obryte Blok H Administracja pok. 2.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.02.2010 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Obryte 188 07-125 Obryte Blok H Administracja pok. 1.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).


Załączniki do pobrania

1. siwz_spozywka.pdf

2. zalacznik_nr_1_do_siwz_2010.pdf

3. zalacznik_nr_2_do_siwz_2010.pdf

4. zalacznik_nr_3_do_oferty_2010.pdf

5. zalacznik_nr_4_do_siwz_2010.pdf

6. zalacznik_nr_5_do_siwz_2010.pdf


                                                                                           Dyrektor

                                                                              Domu Pomocy Społecznej

                                                                                         w Obrytem

                                                                                      mgr Jan Zalewski

Informacje o dokumencie:

[Liczba odsłon: 10453194]

przewiń do góry