Wersja archiwalna 2014-12-18 15:47:22

Obryte: SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA POTRZEB DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W OBRYTEM W I PÓŁROCZU ROKU 2015
Numer ogłoszenia: 414546 - 2014; data zamieszczenia: 18.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Obryte 188, 07-215 Obryte, woj. mazowieckie, tel. 0-29 7411080 w. 30, faks 0-29 7411080.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.powiatpultuski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA POTRZEB DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W OBRYTEM W I PÓŁROCZU ROKU 2015.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są: Sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Obrytem w I półroczu roku 2015, tj. w okresie od dnia zawarcia umowy w sprawie realizacji zamówienia publicznego, do 30.06.2015 r. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, asortyment i szacunkowe ilości opisano w załączniku Nr 2 do SIWZ - formularzu asortymentowo - cenowym. Przedmiot oraz wielkość zamówienia zostały określone na podstawie analizy dostaw wykonanych w okresie ostatnich 12 miesięcy. Ilości poszczególnych rodzajów asortymentu, wskazanego w Załączniku Nr 2 do SIWZ stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres od dnia zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego do dnia 30 czerwca 2015 roku. Faktyczne zapotrzebowanie na wskazany w Formularzu asortymentowo - cenowym asortyment, uzależnione jest od liczby podopiecznych Domu Pomocy Społecznej w Obrytem i może ulec zmianie. Zamawiający zastrzega sobie więc prawo do niewykorzytstania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia, jednakże w części nie większej, niż 20 % wskazanych we wskazanym wyżej Załączniku ilości, bez prawa do roszczeń z tego tytułu ze strony Wykonawcy. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia, spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r O bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225 oraz innych prawnych aktów wykonawczych wydanych i obowiązujących na jej podstawie. Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty należności za wykonane dostawy będącej sumą kwot, wynikających z przemnożenia ilości rzeczywiście dostarczonych przez ceny jednostkowe określone przez Wykonawcę w formularzu cenowym. Ceny produktów spożywczych określone w formularzach cenowych nie będą ulegały zmianom w okresie trwania umowy z zastrzeżeniem przypadku ustawowej zmiany stawek podatku VAT. Płatność za każdą dostawę realizowana będzie przez Zamawiającego w formie przelewu na konto Wykonawcy w terminie nie dłuższym niż 30 dni, od dnia otrzymania i przyjęcia do realizacji faktury VAT. Każda dostarczona faktura będzie zawierała informacje określone jako - Handlowy Dokument Identyfikacyjny, zawierający informacje dotyczące producenta, datę produkcji i datę przydatności do spożycia. W przypadku dostarczenia przedmiotu zamówienia niezgodnie z warunkami zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do reklamacji, dostarczonej partii produktów. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać produkty spożywcze w ilościach i terminach określonych przez Zamawiającego i przekazywanych Wykonawcy faxem lub telefonicznie, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem. Osobą upoważnioną ze strony zamawiającego do współdziałania w tym zakresie jest kierownik kuchni DPS Obryte. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamiany wyszczególnionego w załączniku nr 2 do SIWZ asortymentu na inny o zbliżonych właściwościach w ramach wartości umowy, z uwagi na trudność przewidzenia ilości stosowanych diet w ciągu roku. W kolumnie Przedmiot zamówienia wskazano nazwy niektórych produktów, które najbardziej odpowiadają potrzebom Zamawiającego i są wypróbowanej jakości. Wykonawca może zaoferować produkt równoważny do wskazanego w SIWZ, wówczas w rubryce Uwagi formularza cenowego, wskaże jaki produkt spożywczy oferuje i jest zobowiązany wykazać, że oferowany produkt posiada cechy nie gorsze od produktu preferowanego przez Zamawiającego, może jednak posiadać dodatkowe lepsze cechy i właściwości. Wykonawca zapewni wysoką jakość dostarczanych produktów spożywczych, w I gatunku, wolnych od wad, w opakowaniach firmowych producenta, nieuszkodzonych, oznakowanych widoczną datą terminu przydatności do spożycia, spełniających wymogi norm dla produktów spożywczych, przez cały okres dostaw. Produkty żywnościowe z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać 80% okres przydatności do spożycia przewidziany dla danego artykułu, dla artykułów z krótkim okresem przydatności do spożycia, termin ważności musi upływać nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie przyjęcia do magazynu, żądania wymiany lub reklamacji dostawy w przypadku: stwierdzenia złej jakości produktu wygląd, smak, zapach, uszkodzonych opakowań jednostkowych, czy stwierdzonej nieprzydatności do spożycia, niezgodnej z zamówieniem gramatury opakowań. Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy spełniającym wymogi określone przepisami sanitarnymi, i na jego koszt do magazynu Zamawiającego raz lub dwa razy w tygodniu, w godzinach pracy DPS tj. od 8:00 do 16.00. Wykonawca zobowiąże się do wniesienia partii zamawianego towaru do miejsca wskazanego przez magazyniera. Zamawiający podając gramaturę opakowań produktów spożywczych zaznacza, że preferuje taką wielkość opakowań. Dopuszcza jednak opakowania o blisko zbliżonej gramaturze np. 50 g dopuszcza się 60g , 370 g dopuszcza się 400g..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.61.31.00-9, 15.61.41.00-6, 15.85.11.00-9, 15.50.00.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zał. nr 3 do SIWZ wg formuły spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie posiadania wiedzy i doświadczenia, Wykonawcy winni wykazać wykonanie co najmniej dwóch zamówień, polegających na dostawie produktów spożywczych na które Wykonawca składa ofertę , wraz z załączeniem dowodów, że dostawy te wykonane zostały należycie. Dowodami potwierdzającymi należyte wykonanie dostaw są: poświadczenie, oświadczenie Wykonawcy, jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa powyżej. W przypadku, gdy Zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego dostawy wskazane w wykazie, o którym mowa powyżej zostały wcześniej wykonane, Wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów, o których mowa. Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów wg formuły spełnia - nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zał. nr 3 do SIWZ wg formuły spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zał. nr 3 do SIWZ wg formuły spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca musi znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, a w szczególności musi dysponować środkami finansowymi niezbędnymi do realizacji zamówienia. Ocena tego warunku będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 3 do SIWZ) wg formuły spełnia-nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wypełniony i podpisany Formularz Oferty wraz ze wszystkimi załącznikami

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatpultuski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej 07-215 Obryte 188 Blok H - Administracja, pokój Nr 2.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2014 godzina 09:15, miejsce: Dom Pomocy Społecznej 07-215 Obryte 188 Blok H - Administracja, pokój Nr 1 - Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie


> Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia

> Załącznik nr 2


Informacje o dokumencie:

[Liczba odsłon: 10453283]

przewiń do góry